Jeg kan se i mørke Audiobook Cover

Jeg kan se i mørke

Morten Runge

Tag med ind i menneskets mørkeste afkroge i Karin Fossums "Jeg kan se i mørke". Romanen følger Riktor, en sygeplejer på et plejehjem, der udadtil virker som en pligtopfyldende borger, men indeni gemmer sig en ond og sadistisk person. Efter et møde med en alkoholiseret mand eskalerer situationen, og Riktor begår et mord. Men politiet anklager ham for et andet mord, som han ikke har begået. Fossum udforsker gråzonerne i menneskesindet og udfordrer læserens moralske holdninger. Bogen er en intens og uhyggelig fortælling, der vil holde dig fanget fra start til slut.

USD 0 13.7

Description

Jeg kan se i mørke - En mørk og spændende krimi af Karin Fossum

Introduktion

Karin Fossum er en norsk kriminalforfatter, der med sin nyeste udgivelse, "Jeg kan se i mørke", tager læserne med ind i menneskets mørkeste afkroge. Bogen er en beretning om Riktor, en mandlig sygeplejer på et plejehjem, der udadtil virker som en pligtopfyldende og høflig person. Men indadtil er han langt fra uskyldig og lader sine laveste instinkter få frit løb.

Historien

Riktor nyder at pine og skade sine patienter, der er for gamle og senile til at afsløre hans sadistiske adfærd. Han trækker i deres hår, skyller deres medicin ud i toilettet og fortæller dem, at de snart skal dø. Men trods hans ondskabsfulde gerninger føler Riktor sig ensom og ønsker at bryde ud af sin isolering.

En dag møder Riktor den alkoholiserede Arnfinn i en park. De to udvikler et mærkeligt venskab, der får ødelæggende konsekvenser. Riktor ser Arnfinn stjæle penge fra hans pung og i et øjeblik af vanvid slår han ham ihjel med en hammer og begraver ham i sin baghave under en rododendronbusk.

Politiet dukker snart op, men de leder efter en anden person, og Riktor beskyldes for et mord på en patient på plejehjemmet, som han faktisk ikke har begået. Romanen udforsker gråzonerne i den menneskelige psyke og udfordrer læserens moralske holdninger, da spørgsmålet opstår om, hvorvidt Riktor fortjener at blive dømt, uanset hvad han har gjort.

Oplevelsen af bogen

Karin Fossum er mesterlig til at udforske komplekse og mørke karakterer og skabe en uhyggelig atmosfære. Hendes beskrivelser af Riktors sadistiske handlinger er gruopvækkende, og man føler sig næsten i stand til at mærke ofrenes smerte.

"Jeg kan se i mørke" præsenterer læserne for et psykologisk portræt af en dybt forstyrret person, der befinder sig i grænselandet mellem det gode og det onde. Spændingen i bogen er konstant til stede, og man kan ikke lade være med at spekulere på, hvornår Riktors mørke hemmeligheder vil blive afsløret.

Konklusion

Hvis du er fan af psykologisk kriminallitteratur, der udfordrer din moral og tager dig med ind i de mørkeste afkroge af menneskets sind, er "Jeg kan se i mørke" et absolut must-read. Karin Fossum formår at skabe et spændingsfyldt og uhyggeligt univers, der vil holde dig fanget fra start til slut.

Den danske udgave af bogen er en oversættelse af Karin Fossums originale værk, og den danske oversætter, Poul Bratbjerg Hansen, formår at bevare den intense og rå stemning, der kendetegner Fossums skrivestil.

Om forfatteren og forlaget

Karin Fossum er en fremtrædende norsk kriminalforfatter, der er kendt for sine dybdegående karakterer og komplekse plot. Hun er blevet tildelt adskillige priser for sit arbejde og er blevet oversat til over 30 sprog verden over. "Jeg kan se i mørke" er udgivet af Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S, der er en af Danmarks førende bogudgivere.

Additional Info

Book Name: Jeg kan se i mørke
Book Format: AudiobookFormat
Authors: Karin Fossum
Narrators: Morten Runge
Genres: Mystery, Thriller & Suspense
Audiobook Length: 5H38M
Publisher: Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S
Language: Danish
Publish Date: 2018-02-16
Last Price: 13.7 USD

Frequently Asked Questions(FAQ)

Hvad handler bogen 'Jeg kan se i mørke' om?

Bogen 'Jeg kan se i mørke' handler om den mandlige sygeplejer Riktor, der arbejder på et plejehjem. Han udgiver sig for at være en pligtopfyldende og høflig person, men indadtil har han mørke og ondsindede tendenser. Han mishandler og piner sine patienter, som er for gamle og senile til at afsløre ham. Han slutter et mærkeligt venskab med en alkoholiseret mand ved navn Arnfinn, og efter at have set ham stjæle penge fra hans pung, slår han ham ihjel og begraver ham i sin have.

Er bogen baseret på virkelige hændelser?

Nej, 'Jeg kan se i mørke' er en fiktiv roman og er ikke baseret på virkelige hændelser.

Hvad er temaet i bogen?

Temaet i bogen er de mørke og skjulte sider af menneskesindet. Forfatteren udforsker gråzonerne i karaktererne og stiller spørgsmålstegn ved, hvor langt man kan gå og hvad man kan forsvare i navnet på ensomhed og personlig retfærdighed.

Hvordan skriver Karin Fossum?

Karin Fossum skriver med en dyb indsigt i menneskelig psykologi og formår at beskrive komplekse karakterer. Hun har en evne til at skabe en mørk og intens atmosfære i sine bøger, som fanger læserens opmærksomhed og holder dem fanget i historien.

Er bogen spændende?

Ja, 'Jeg kan se i mørke' er en spændende roman, der holder læseren på kanten af sædet. Den udforsker mørket i menneskesindet og skaber en atmosfære af spænding og mystik.

Reviews

10 reviews for this audiobook
 • An
  Anna 02-Oct-2023

  Jeg elskede denne lydbog! Karin Fossum er en fantastisk forfatter, og Jeg kan se i mørke skuffer ikke. Historien er spændende og fængslende hele vejen igennem. Jeg kunne ikke stoppe med at lytte. Det var som om jeg var fanget i en mørk tunnel, hvor jeg desperat ønskede at finde lys. Fantastisk præstation af forfatteren og oplæseren. Anbefales stærkt!

 • Ma
  Mads 06-Oct-2023

  Wow, bare wow! Jeg kan se i mørke er en af de bedste krimier, jeg har lyttet til. Karin Fossum formår virkelig at skabe en atmosfære af uhygge og spænding, der får hårene til at rejse sig på min nakke. Oplæseren forstår virkelig at bringe historien til live. Jeg kunne næsten føle mørket omkring mig. Fantastisk lytteoplevelse!

 • Ni
  Nina 20-Oct-2023

  Jeg er vild med denne lydbog! Karin Fossum er en brillant forfatter, og Jeg kan se i mørke leverer en forrygende historie. Jeg blev virkelig revet med af spændingen og kunne ikke finde ud af at stoppe med at høre. Oplæseren gør et fantastisk arbejde med at formidle karakterernes følelser og stemninger. Totalt værd at lytte til!

 • An
  Anders 23-Oct-2023

  Fantastisk lydbog! Jeg kan se i mørke er både uhyggelig og fængende. Karin Fossum har en unik måde at skrive på, der virkelig får mig til at gruble og spekulere. Oplæseren gør et fantastisk stykke arbejde med at give historien liv og fylde. Jeg var fuldstændig opslugt. Absolut anbefaling herfra!

 • Em
  Emilie 31-Oct-2023

  Jeg blev virkelig fanget af denne lydbog! Karin Fossum formår at skabe et nervepirrende plot, der holder en fanget fra start til slut. Jeg kunne ikke få nok af historien og måtte bare høre mere. Oplæseren gør det fantastisk at give karaktererne forskellige stemmer og personligheder. En fremragende lytteoplevelse!

 • Fr
  Freja 05-Dec-2023

  Jeg elsker Karin Fossums krimier, og Jeg kan se i mørke skuffer ikke! Historien er spændende og intenst skrevet, og jeg blev virkelig fanget af karakterernes oplevelser. Oplæseren gør et fantastisk stykke arbejde med at bringe historien til live. En fremragende lytteoplevelse, som jeg varmt kan anbefale!

 • Ma
  Magnus 10-Jan-2024

  Karin Fossum skuffer aldrig, og Jeg kan se i mørke er ingen undtagelse! Hendes evne til at skabe et mysterium, der konstant holder en på tæerne, er imponerende. Oplæseren gør det fremragende arbejde med at formidle historien med forskellige stemmer og intonationer. Jeg var helt opslugt af lydbogen!

 • So
  Sofie 31-Jan-2024

  Jeg kan varmt anbefale denne lydbog! Karin Fossum skriver med sådan en dybde og intensitet, der virkelig får en til at føle sig ind i historien. Jeg kunne næsten mærke suset af mørket omkring mig. Oplæseren formår at formidle denne atmosfære på en fantastisk måde. En suveræn lytteoplevelse!

 • Ol
  Oliver 19-Mar-2024

  Fantastisk spændingslydbog! Jeg kan se i mørke er virkelig en af de bedste krimier, jeg har lyttet til. Karin Fossum forstår virkelig at skabe en intens atmosfære, der fik mig til at sidde på kanten af sædet. Oplæseren formår at bringe karaktererne til live med forskellige stemmer og følelser. Helt klart en anbefaling værd!

 • Is
  Isabella 15-Apr-2024

  Jeg var fuldstændig fanget af denne lydbog! Karin Fossum formår virkelig at skrive en spændende krimi, der holder en fanget fra start til slut. Jeg kunne ikke stoppe med at lytte, da jeg var nødt til at finde ud af, hvad der ville ske næste gang. Oplæseren gør det fantastisk at bringe historien til live. Utrolig god lytteoplevelse!

Add a Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your Rating *