Barbara Audiobook Cover

Barbara

Agnes Fred

Barbara är en vacker kvinna med korpsvart hår och ett häftigt temperament. Efter en olycka förlorar hon hörseln och tvingas leva i tystnad. Detta skyddar henne från vetskapen om hennes hemlighet. Böckerna om familjen Mallen är en historisk trilogi som sträcker sig från 1800-talet till första världskriget. Författaren, Catherine Cookson, var en älskad underhållningsförfattare och fick både Brittiska Imperieordern och adelskap. Audioboken ges ut av SAGA Egmont och är översatt av Britte-Marie Bergström.

USD 0 5.96

Description

Barbara: En vacker kvinna med en dyster hemlighet

Barbara har alltid varit en vacker kvinna med korpsvart hår och ett häftigt temperament. Men hennes liv tar en mörk vändning när hon förlorar hörseln efter en olycka. Nu måste hon leva i tystnad, och det är både en skyddande och plågsam upplevelse för henne. Tystnaden gör att hon slipper vetskapen om sitt ursprung, en hemlighet som skulle kunna förstöra henne. Böckerna om familjen Mallen utgör en historisk trilogi som sträcker sig från 1800-talet till första världskriget. Vi får följa familjen genom generationerna, från det praktfulla Viktorianska England till de mörka dagarna under kriget. Serien blev även filmatiserad på 1970-talet.

Om författaren

Catherine Cookson föddes 1906 i South Shields och dog 1998 i Newcastle-upon-Tyne. Hennes första roman, "Kate Hannigan" publicerades 1949. Hon var en mycket populär underhållningsförfattare under 1900-talet och mottog både Brittiska Imperieordern och adelskap för sitt författarskap. Hennes romaner har översatts till 25 länder och flera brittiska TV-serier har baserats på dem. Denna audiobok är utgiven av SAGA Egmont och översättningen är gjord av Britte-Marie Bergström.

Additional Info

Book Name: Barbara
Book Format: AudiobookFormat
Authors: Catherine Cookson
Narrators: Agnes Fred
Genres: Literature & Fiction
Audiobook Length: 10H34M
Publisher: SAGA Egmont
Language: Swedish
Publish Date: 2019-04-23
Last Price: 5.96 USD

Frequently Asked Questions(FAQ)

Is the book 'Barbara' translated into Swedish?

Yes, the book 'Barbara' is translated into Swedish. It is published by SAGA Egmont and translated by Britte-Marie Bergström.

What is the genre of the book 'Barbara'?

The book 'Barbara' belongs to the historical fiction genre.

What is the storyline of 'Barbara'?

The book follows the life of Barbara, a beautiful girl with black hair and a strong temperament. However, her life takes a dark turn when she starts losing her hearing, forcing her to live in silence. The silence also protects her from a knowledge that could potentially destroy her, the terrible knowledge of her origins. The storyline spans four generations of the Mallen family, from the grand Victorian England to the dark days of the First World War.

Who is the author of 'Barbara'?

The author of 'Barbara' is Catherine Cookson.

When was Catherine Cookson born and when did she pass away?

Catherine Cookson was born in 1906 in South Shields and passed away in 1998 in Newcastle-upon-Tyne.

What was Catherine Cookson's first published novel?

Catherine Cookson's first published novel was 'Kate Hannigan', which was released in 1949.

What is Catherine Cookson known for?

Catherine Cookson is known as one of the most beloved entertainment authors of the 20th century. She was honored with the Order of the British Empire and was granted a title of nobility due to her writing. Several British TV series are based on her novels, which have been translated into 25 countries.

Are there any adaptations of the 'Barbara' series?

Yes, the 'Barbara' series was adapted into a television series in the 1970s.

Are there any user reviews on this audible book?

Yes, there are user reviews available for this audible book. However, one review mentions that the book is in a foreign language and the reviewer couldn't understand or review it properly.

Reviews

10 reviews for this audiobook
 • Li
  Lisa 29-Sep-2023

  Barbara är en otroligt gripande roman som fångade mitt hjärta från första sidan. Catherine Cookson är verkligen en mästare på att beskriva karaktärer och miljöer som känns så levande och autentiska. Jag kunde inte sluta läsa och var helt uppslukad av historien. Rekommenderar starkt!

 • Ma
  Maja 03-Oct-2023

  Jag älskade verkligen Barbara och kunde inte få nog av denna berättelse. Catherine Cookson har en fantastisk förmåga att skapa karaktärer som man verkligen bryr sig om och engagerar sig i. Handlingen var spännande och oväntad, och jag kunde inte sluta tänka på boken även efter att jag läst klart den. Definitivt en femstjärnig läsupplevelse!

 • An
  Anna 05-Oct-2023

  Barbara är en riktigt bra bok som verkligen berörde mig. Catherine Cookson har en unik talang för att skriva så att man sugs in i historien och känner med karaktärerna. Jag rekommenderar den här boken till alla som vill läsa något gripande och inspirerande.

 • Em
  Emma 14-Oct-2023

  En underbar berättelse som verkligen grep tag i mig. Jag älskade karaktärerna och deras utveckling genom boken. Catherine Cookson har en förmåga att beskriva känslor och relationer på ett sätt som känns äkta och genuint. Rekommenderas varmt!

 • Jo
  Johanna 07-Nov-2023

  Ännu en fantastisk bok av Catherine Cookson! Barbara är en otroligt medryckande berättelse som berörde mig djupt. Jag kunde inte låta bli att gråta och skratta med karaktärerna. Cookson har en unik förmåga att skapa starka band mellan läsaren och karaktärerna, och detta är inget undantag. Rekommenderas varmt!

 • Sa
  Sara 07-Dec-2023

  Barbara är en otroligt vacker berättelse som tar dig med på en känslosam resa. Catherine Cookson har verkligen en gåva för att skriva så att man känner med karaktärerna och upplever deras glädje och sorg. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken och blev helt förälskad i historien. En riktig pärla!

 • Er
  Erik 13-Dec-2023

  En riktig pageturner! Barbara är en sådan bok som får en att tappa tidsuppfattningen och bara vilja fortsätta läsa. Handlingen är gripande och jag blev verkligen investerad i karaktärernas öden. Catherine Cookson har en förmåga att skapa berättelser som stannar i ditt hjärta länge efter att du har läst klart. Rekommenderas starkt!

 • Ha
  Hanna 10-Jan-2024

  Barbara är en underbar berättelse som jag verkligen inte ville att skulle ta slut. Catherine Cookson har en förmåga att skapa så levande karaktärer att man känner som att man känner dem personligen. Jag skrattade, grät och kämpade med dem genom hela boken. En riktig pärla!

 • Pe
  Peter 27-Feb-2024

  En fantastisk roman som helt tog andan ur mig. Catherine Cookson är en författare som verkligen förstår mänskliga relationer och skapar berättelser som berör djupt. Jag kunde inte sluta tänka på boken och de fascinerande karaktärerna långt efter att jag läst klart. Rekommenderas varmt!

 • Ka
  Karolina 12-Apr-2024

  Barbara är en bok som grep tag i mitt hjärta och inte släppte taget förrän jag läste sista sidan. Catherine Cookson har en magisk talang för att skapa berättelser som känns så verkliga och rörande. Jag kunde inte motstå att känna med karaktärerna och leva mig in i deras värld. En otrolig läsupplevelse!

Add a Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your Rating *